katakitoka

Picaturi de parfum ce amintesc de o alta lume... trecut si viitor, toate adunate intr-un singur suflet ce traieste.

miercuri, octombrie 18, 2006

I Need Hugging!

[Later Edit:] Am gasit chiar si un site despre o campanie numita FREE HUGS si initiata de Juan Mann. Tipul a pornit o campanie de imbratisari … gratis. Campania a fost interzisa. El a strans 10.000 de semnaturi si a repornit campania. Dincolo de povestea respectiva, mi-am adus aminte de cat de importante sunt imbratisarile. Gasiti site-ul aici.
"Analysis is the way of the mind, hugging is the way of the heart. The mind is the cause of all diseases, and the heart is the source of all healing."
(Osho: The Wild Geese and the Water #4, 1981)

Oamenii au nevoie sa fie doriti. Este unul dintre fundamentele existentei umane. In cazul in care nimanui nu ii pasa de noi, incepem incet incet sa murim. In cazul in care simtim ca nu avem o importanta pentru cineva, macar pentru cineva, vietile noastre devin nesemnificative. In concluzie, dragostea este cea mai buna terapie existenta. Lumea are nevoie de terapie deoarece lumii ii lipseste iubirea. Intr-o lume plina de iubire nu ar fi nevoie de nici un fel de terapie, iubirea ar fi indeajuns, mai mult decat indeajuns.

Imbratisarea este doar un gest al iubirii, al caldurii sufletesti, al “pasarii”. In momentul in care simti caldura curgand dinspre cealalta persoana toate “bolile” se topesc, se topeste precum gheata si ego-ul rece al fiecaruia. Te face din nou copil.
Asa cum corpul are nevoie de mancare, sufletul are nevoie de iubire. Ii poti satisface unui copil toate nevoile fizice, tot confortul, dar daca imbratisarea lipseste, copilul nu va putea creste ca o existenta intreaga, va ramane undeva in adanc trist, neglijat, ignorat.

Cred ca la un anumit moment dat putem chiar sa murim datorita lipsei imbratisarilor pentru ca, in lipsa lor, ne deconectam cumva de la existenta. Dragostea este conexiunea noastra, reprezinta inceputurile noastre.

De exemplu, in timp ce respiram se intampla un fenomen care pentru corp e absolut esential; opreste-te din a respira si bang, nu mai existi. La fel, iubirea este respiratia sufletului, sufletul traieste iubind.

Ni se intampla frecvent sa ne fie teama de iubire, de ceea ce reprezinta ea. Ne este frica de faptul ca am putea avea o gramada de neplaceri, ne e frica de implicare si ne dorim sa fim “afara”, sa nu intram in “ape tulburi” si sa ramanem doar observatori, detasati, departe, ca niste actori in propria piesa de teatru.
Bineinteles ca este riscant sa patrunzi in ape tulburi, te poti ineca – pana la urma suntem oameni. Poti intra in tot felul de incurcaturi, iti poti crea unele probleme, dar acest risc trebuie asumat.

As mai adauga ceva: ideea conform careia copilul la un moment dat “moare” devenind adolescent, si adolescentul face loc tanarului, iar acesta la randului lui adultului, si asa mai departe – este complet gresita. Copilul nu “moare” niciodata – nimic nu moare vreodata. Copilul e acolo, mereu acolo, cuprins in alte experiente, cuprins de adolescenta, apoi de tinerete, apoi de varsta adulta, apoi de batranete – dar copilul e mereu acolo.

Suntem asemenea unei cepe, straturi dupa straturi, dar daca vom indeparta straturile cepei vom gasi straturi proaspete, noi in interior. Mergi mai adanc si vei gasi si mai multe straturi proaspete. Acest lucru e valabil si pentru oameni: daca ne uitam in adancul fiintei noastre vom gasi copilul inocent – iar pentru a contacta acest copil este pentru noi ca o terapie.

Imbratisarea ne ofera contactul imediat cu acest copil. Daca imbratisezi pe cineva cu caldura, cu dragoste, daca e un gest insemnat, semnificativ, sincer, daca inima ta pluteste prin el, imediat vei ajunge in contact cu copilul, cu acel copil inocent. Iesirea la supafata a copilului din noi face o diferenta enorma, deoarece inocenta copilului este intotdeauna sanatoasa si intreaga, este necorupta. Ai atins nucleul unei persoane cand nu exista coruptie, nucleul virgin, si aducerea la viata a acestui nucleu este indeajuns. Vei incepe un proces de vindecare.

Cand iubesti pe cineva expresiile verbale nu sunt indeajuns, cuvintele nu sunt indeajuns, este nevoie de ceva mai substantial, cuvintele sunt abstracte. Trebuie sa facem altceva! Sa ne tinem de mana, sa ne imbratisam, sa ne sarutam. Va ajuta ambele parti, daca reusim sa ne topim in imbratisare, ambii ne vom simti din nou mai copii, mai plini de viata. Acesta este intregul proces de vindecare.

1 Comments:

  • At 3:51 p.m., Anonymous tudor said…

    http://www.gagirl.com/hugs/hug.html

     

Trimiteți un comentariu

<< Home