katakitoka

Picaturi de parfum ce amintesc de o alta lume... trecut si viitor, toate adunate intr-un singur suflet ce traieste.

luni, decembrie 04, 2006

Arrivederci Roma!

Aseara m-am intors de la Roma, one of the most beautiful place on earth! Dar sa incep cu inceputul: joi dimineata, pe o vreme incetosata si cam rece, am pornit spre aeroportul de unde urma sa iau avionul ce ma ducea la Roma. Check in, boarding… usual stuff. In sfarsit in avion, ne ridicam deasupra norilor… ce ciudat, nu? Era soare. Da, am realizat ca e soare mereu, doar ca se intampla sa fie umbrit uneori de nori, dar el e acolo, trebuie doar sa fii suficient de sus ca sa il poti vedea. Asa si in viata…

Aterizam la Roma, soare, cald, palmieri… alta lume in doar 2 ore.
Am stat la un hotel super dragutz care avea o terasa plina de portocali, cu multe portocale coapte in ei. Multa verdeata, flori, copaci la tot pasul. Peisaje absolut superbe.

In prima zi ne-am pus pe vizitat centrul orasului, cu Via del Corso, Piaza di Spagna, Fontana di Trevi, Santa Maria Maggiore si multe alte zone mai putin sau mai mult cunoscute. Un oras absolut superb, remarcabil prin istoria pe care o respira prin toti porii si prin fiecare cladire. Te astepti ca in fiecare moment sa apara de pe vreo straduta laturalnica un gladiator sau, de ce nu, insasi Cezar.

Seara plimbari pe strazile de langa Colosseum. Mancat la una din pizzeriile din zona, chelneri foarte ospitalieri, mancare excelenta si mult mult cappuccino J
A doua zi am “vizitat” unul din mall-urile faimoase din Roma, evident, nu se putea altfel. Cumparaturi cat cuprinde, un oras destul de scump la capitolul asta, dar deh, e Roma wtf!
In a doua seara am luat cina cu un grup de italieni care au avut grija sa ne recomande nu stiu cate feluri din mancarurile lor traditionale. Mananca enorm de mult oamenii astia, cam 5-6 feluri la o masa. Antipasti cu fructe de mare si peste, apoi rizzotto con funghi, 3 feluri de paste, carne de vita cu ciuperci si mazare facute in stil Italian, si la urma maiestuosul desert: Tiramisu, salata de fructe de padure si tort de lamaie. Binevenita cafea la sfarsit!
Sambata am vizitat Vaticanul si zona din jurul lui. Am intrat pe seara in Piata San Pietro si am ramas muta de uimire. Dimensiunile sunt impresionante, ai senzatia ca te pierzi in tot spatiul de acolo. Este imensa, I’m telling you.
Am facut poze si apoi am intrat in biserica. Am avut cea mai frumoasa surpriza: tocmai se termina slujba de sambata seara. Slujba tinuta de Papa Benedict, care a fost foarte dragut, a dat mana cu oamenii care asteptau de ore bune sa il vada. Si a trecut la un metru prin fata mea! Chiar am fost impresionata desi nu sunt catolica.

Am mancat pizza Capriciosa si am baut vinul casei la unul din restaurantele de langa Vatican si apoi am plecat cu tristete spre hotel. A doua zi urma sa luam avionul spre casa… Un fel de back to earth. Dar unul foarte frumos.